Qui som?

El Club Esquí Puigmal és una entitat privada sense finalitat de lucre dedicada des de fa gairebé 70 anys al foment, desenvolupament i pràctica de l’excursionisme i les activitats de muntanya.
Pertany a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), fundada l’any 1930 i que després del parèntesi dictatorial, torna a agrupar, des de l’any 1978, totes les federacions relacionades amb la muntanya.
De manera addicional, desenvolupa altres activitats lúdiques i culturals com a complement de les opcions fundacionals.
Podem considerar, doncs, que principalment es tracta d’una entitat de veterans de la muntanya als quals els continua interessant fer sortides, sense descartar-ne d’altres com lectura de llibres, projeccions de pel·lícules, visites a museus o a edificis singulars, representacions teatrals, etc.
Per a practicar les diferents activitats hi ha els les següents seccions, en algun cas amb representació a la Junta Directiva:
Muntanya
Biblioteca
Sortides culturals
Viatges a l’estranger
Butlletí
La secció de Muntanya organitza sortides matinals amb caràcter mensual, encarregant-se d’escollir recorreguts d’entre 3 i 4 hores de durada, llogar un autocar que traslladi els participants al punt de sortida i els reculli al punt d’arribada, duent-los després a dinar a un restaurant, on prèviament s’ha fet la reserva oportuna, per a tornar finalment a Barcelona en el mateix autocar. En aquestes sortides hi caben dos grups de persones: les que estan en més bones condicions físiques, que fan el recorregut sencer i les que ho estan menys, que fan una sortida més curta (1 o 2 hores) o fins i tot només un passeig per algun camí còmode.
Aprofitant la disponibilitat horària d’alguns socis, s’organitzen sortides entre setmana de grups més reduïts. Els itineraris, temps i participants d’aquestes rutes es publiquen al Butlletí per a que d’altres persones puguin repetir el recorregut després d’informar-se’n adequadament.
Un altre sector de socis que, per edat i per condicions físiques, no participen en les sortides d’excursionisme, són habituals de les reunions que se celebren cada dijous al vespre al local social, així com d’altres activitats més sedentàries, com el sopar anual d’aniversari del Club, la Festa de l’Arbre amb regal de l’Amic invisible, el dinar de Nadal, etc.
Dins de les activitats desenvolupades al local social que, tal com ja s’ha mencionat es manté obert cada dijous al vespre, cal destacar que el primer dijous de cada mes, es fa un sopar informal, on cadascú porta un entrepà o quelcom similar i alguna cosa per a compartir i es fa força tabola.
En tot aquest apartat s’ha utilitzat el genèric “socis” per a indicar indistintament membres masculins o femenins de la societat on els gèneres estan distribuïts pràcticament al 50%.