COLLSUSPINA

La Secció de Muntanya va organitzar la sortida a Collsuspina el dissabte 20 de novembre.

Fórem 20 assistents: 18 van fer l’excursió i 2 van anar directament a Collsuspina.

Amb un dia esplèndid, ideal per a caminar, vam començar l’excursió 2 km abans d’arribar al poble.

En primer lloc vàrem anar al Roc de la Guàrdia, un mirador amb dues vistes diferents: una mirant tota la plana de Vic, el Montseny, Cabrera, Pla d’Aiats i el Far l’altra amb vistes al Pirineu, des del Puigmal fins al Canigó.

Desfent el camí fins al punt d’inici, vàrem continuar caminant en direcció a la casa de la Collada per agafar un corriol que, als pocs metres, es converteix en un camí més ample que passa per la masia de Can Jordà. Seguint el camí, agafem un trencant cap a la dreta on trobem «Els Tres Roures» que són tres arbres centenaris i monumentals que estan junts. El més gran arriba als 4 m de diàmetre. Una vegada descansats vàrem seguir pel camí Ral de Manresa a Vic, que està rodejat per un petit bosc de roures, anomenat Bosc de Casanovas.

Arribats a Collsuspina ens vam trobar amb els no caminadors i tots junts vàrem anar a visitar l’església. El mossèn, molt amable, ens va obrir la porta i ens va explicar una mica la història de l’Església i la del poble.

Acabada la visita, vam anar al restaurant. Un cop dinats i després de fer una mica de tertúlia vàrem pujar a l’autocar i cap a Barcelona falta gent.

Fins a la pròxima.

Raimon Pey