Castell de Montesquiu

En cop més la Secció de Muntanya ha organitzat la sortida mensual corresponent al mes de febrer. Aquest cop s’ha fet la ruta des del castell de Montesquiu a la Farga de Bebié que ja havia estat programada el darrer trimestre de l’any passat i que es va postposar per raons diverses.

Així, el dissabte 22 de febrer, amb un dia molt radiant i amb una temperatura ideal per a caminar, vam sortir de Barcelona 34 persones que en arribar al castell de Montesquiu, es van dividir en els dos grups de costum: 21 caminadors varen començar la rura i 13 companys van decidir quedar-se per passejar una estona per la zona i després van continuar fins a Ripoll per fer la corresponent visita.

Des de l’aparcament del castell, els caminadors vàrem anar a buscar el sender que baixa en direcció nord per la banda esquerra del castell. El camí ens porta cap al pont de la riera de la Solana.

D’allà pugem seguint la pista que passa per la Solana, Centre de Desenvolupament Forestal. Seguim pujant fins arribar al coll de Planeses. punt en el que es veia el Puigmal força nevat, imatge que vàrem aprofitar per fer una foto de grup. Seguim fins la masia de Planeses. La pista discorre al costat dels camps fins entrar de nou dins el bosc de la Farga, però abans vam fer una parada tècnica per descansar una mica. La pista es converteix amb un corriol que ens portarà fins la colònia de la Farga de Bebié, final de l’excursió.

L’autocar, amb els companys de Ripoll, ens va venir a buscar i tots plegats vàrem anar a Ripoll a dinar. Un cop dinats i de fer una mica de tertúlia vàrem pujar al l’autocar i marxat cap a Barcelona.

Fins a la propera sortida en que us esperem a tots.

Raimon Pey