VIATGE AL MARROC

09-03 Sortida de Barcelona a les 19:05 en direcció a Fes.

10-03 Visita a l’antiga medina de Fes –incloent la vista a la ciutat des d’uns miradors–, amb autèntics laberints de carrerons amb un gran ambient de la seva gent.

11-03 Sortim, en dos 4×4, que ja no deixarem, en direcció a Arfoud (porta del desert),. Creuem l’Atles mitjà passant per Ifrane i pels boscos de cedres gegants.

12-03 Seguim la ruta dirigint-nos al Gran Erg Cherbbi, desert de dunes. A Rissani visitem un mercat on s’abasteixen els nòmades del desert. Pel camí, passem per canteres de fòssils marins (360 milions d’anys). Dinem a l’Oasi de Tisserdimine. Ja al desert, els dromedaris ens duen a les dunes per veure la posta de sol.

13-03 Els matinadors podem veure la sortida de sol. Després d’esmorzar anem cap a Erg, passant pel poble abandonat de Merdani i, més endavant, pel poblat d’origen sudanès Khamlia on se’ns obsequia amb danses tradicionals i amb té a la menta. Finalment tornem a l’hotel d’Arfoud

14-03 Sortim cap a Tinerhir i entrem a les Gorges del Todra, continuem fins a Boumaine Dades, població de la Vall dels Ocells (altitud 1612 m) a la serralada de l’Alt Atles. A la tarda recorrem la Vall del Dades fins arribar a les seves gorges.

15-03 Anem en direcció a la Kasbah Aït Ben Haddou (Patrimoni de la Humanitat per la Unesco) i creuem el port de muntanya del Tichka; el pas de carretera més alt del país, arribem a Marràqueix. Aquí s’acaba el viatge amb els 4×4.

16-03 Visita a la Medina de Marràqueix, amb el minaret de la Koutoubia, torre bessona de la Giralda de Sevilla, passant pels carrerons del Soc i la gernació d’artesans de tota mena. Entrem a una farmàcia berber i seguim fins a la Plaça Djemaa el-Fna, on l’ambient de dia es totalment diferent al de la nit.

17-03 Pel matí visitem els Jardins Majorelle i a la tarda passegem fins que ens van venir a buscar per anar a l’aeroport.

Components de l’expedició: Anton Muñoz, Maria Teresa Pigrau i Ramon Vilatovà, Ferran Forch, Rafel Rosa, Teresa Rafael i Raimon Pey, Teresa Aresté