SANT FELIU DE GUIXOLS

Una vegada més el dissabte 16 de febrer la Secció de Muntanya va organitzar una sortida. Aquesta vegada a Sant Feliu de Guíxols.

Vam ser 40 persones de les quals 21 van fer l’excursió i 19 van visitar Sant Feliu.

La caminada tenia dues parts ben diferents: un primer tram que transitava per un bosc mediterrani del massís de l’Ardenya i un segon tram per la costa.

Sortint de Sant Feliu des de la ronda de Ponent es va començar per un camí força pla que seguia la riera de Comes. En arribar a l’alçada de Can Corominola, el camí es va fer força costerut fins arribar al coll de Portes. Seguint el sender, ja pla, vam creuar la carretera de Sant Feliu a Tossa.

Vam continuar per carrers asfaltats fins arribar a l’Ermita de Sant Elm, petit santuari situat sobre un turó, des d’on es gaudeix d’una bonica vista de Sant Feliu i d’una costa força retallada.

Es diu que fou des d’aquest mirador que l’escriptor Ferran Agulló (1863–1933) va batejar la costa gironina com a Costa Brava. L’ajuntament de Sant Feliu en va col·locar una pedra commemorativa.

En aquest punt, parada, ganyips i fotos.

Un cop descansats, vàrem continuar la marxa seguint el carrer Port Salvi fins arribar al mirador de les Modistes i, ja per la vora del mar, vam arribar al Passeig del Mar de Sant Feliu, lloc a on hi ha el restaurant i lloc de trobada amb la resta dels companys.

Cal dir que el dia va ser magnífic, amb un cel blavíssim, una temperatura ideal per a caminar i, per arrodonir-ho, una mar tan plana que semblava una piscina.

Fins a la pròxima.

Raimon Pey