PLA DE LLERONA – LA GARRIGA

Per no perdre el costum, el dissabte 19 de gener, la Secció de Muntanya va dur a terme la primera excursió d’aquest any 2019 fent un recorregut per la riba del riu Congost, des del Pla de Llerona fins a la Garriga. Dels 35 components de la sortida, 26 vàrem caminar i els 9 restants varen fer la visita a la Garriga.

En un dia amb un temps esplèndid, transparent i una temperatura primaveral, iniciàrem la caminada, totalment plana, tranquil·la i relativament curta, que ens va donar temps a visitar l’església de Santa Maria de Llerona, d’origen preromànic –datada l’any 990–, catalogada con a Bé Cultural d’Interès Nacional. És església parroquial del del 1575, ja que abans ho era l’ermita de Sant Iscle ubicada a prop de Can Guilla.

Continuant el camí, en arribar als afores la Garriga i després d’un petit recorregut amb autocar, vàrem visitar també la població, el seu mercat, etc., tot retrobant-nos amb la resta de companys.

Tots plegats, també per no perdre el costum, varem anar a dinar i després la tornada cap a casa, tot pensant ja en la propera sortida

Raimon Pey