SOLSONA

El dissabte dia 20 de d’octubre vàrem fer l’excursió a Solsona i, tot i que és una mica lluny i el viatge es fa una mica pesat, ens ho vàrem passar d’allò més bé.

Els 32 assistents vàrem gaudir d’un dia fantàstic, tant els caminadors com els que van fer la passejada visitant el poble, on hi havia diversos esdeveniments: la Fira del bolet, la Fira de la cervesa, etc. i també es podia fer la visita a la Catedral i a alguns museus.

Vàrem començar l’excursió encaminant-nos cap al Pont de Frau, destacat aqüeducte, avui en desús, anomenat així pel lloc on està situat. Aquesta gran obra d’infraestructura hidràulica canalitzava i portava l’aigua de Lladurs fins a Solsona.

Mentre uns quants visitàvem el viaducte amagat entre boscos molt frondosos, els altres van aprofitar per buscar bolets. A continuació, amb una baixada millor del que esperàvem, arribàrem al Riu Negre que, malgrat les recents pluges, duia molt poca aigua. Aquest corrent neix al terme de Lladurs i després de passar per Solsona s’endinsa a la vall.

Com que els caminadors, amb la ruta escurçada pel risc de fang als camins del primer tram, vàren acabar força d’hora, els va donar temps de fer una visita al nucli de Solsona.

Tots plegats vàrem anar a refer forces al restaurant d’on vàrem sortir molt satisfets tant per l’àpat com per la bona atenció que ens van brindar i tot seguit tornàrem cap a casa.

Fins a la propera.

Raimon Pey.