SANT PAU DE SEGÚRIES – CAMPRODON

La secció de muntanya havia organitzar la sortida del mes de novembre a Sant Pau de Segúries per fer el camí de la Ral i una visita turística a Camprodon.

El dissabte 17 de novembre, 28 persones –que no està gens malament tenint en compte el mal temps que feia– ens vam trobar per fer aquesta excursió.

Ja des de la sortida i durant tot el trajecte d’autocar el cel va passar d’amenaçar pluja a ploure realment, fent que l’avís meteorològic es complís. En arribar a Sant Pau de Segúries es va posar a ploure més intensament encara, motiu pel qual es va decidir fer la visita turística i deixar l’excursió per un altre dia.

Arribats a Camprodon, paraigua en mà, es van formar diversos grups que, uns per aquí i altres per allà, van anar fent diversos recorreguts amb l’obligada visita al Pont Nou que està declarat bé cultural d’interès nacional. És un pont d’un sol arc, de pedra, de doble pendent unit a una torre de defensa, on hi ha l’antic portal de Cerdanya. Vora la torre hi ha una volta d’arc rebaixat que dóna pas al carrer de Sant Roc. Fou restaurat el 1930, probablement per Jeroni Martorell. La seva coneguda silueta constitueix un dels símbols de la vila.

De record, qui més que menys, se’n va endur embotits, formatges, etc., així com les famoses galetes en els seus diferents formats.

Vàrem anar a dinar a Sant Pau de Segúries. Encara plovent i acabats de menjar vàrem marxar tots cap a casa, parant de ploure a la entrada de Barcelona.

Fins a la propera.

Josep PIñol