DINAR DE NADAL

El 22 de desembre 53 socis i simpatitzants del club celebràrem el tradicional Dinar de Nadal del club fent una sortida que, després d’una breu parada per esmorzar, visitàrem Castellnou de Bages i Montmajor (Berguedà)

Castellnou de Bages està situat un corredor enmig dels rius Cardener i Llobregat, al nord de Manresa. El 999 Al-Mansur va destruir el Castell d’Or i el 1001 se’n construí un en aquest emplaçament donant nom a la població. Actualment només en queden algunes restes, reconvertides en cementiri, i una destacable església romànica del s. XI dedicada a Sant Andreu.

Quan a mitjans dels seixanta quedà despoblat, un col·legi dels salesians comprà tot el nucli antic per a fer-hi un centre de colònies que encara funciona. Cap als vuitanta es començaren a construir urbanitzacions fins a formar l’actual municipi (uns 1500 habitants).

Ramon Vila Capdevila (1908–1963), de malnom «Caracremada», fou el darrer maquis abatut per la Guàrdia Civil l’any 1963 en aquesta població. La memòria d’alguns testimonis permeté localitzar les seves restes que foren reubicades amb dignitat. També s’ha habilitat un espai per al Museu dels Maquis.

Seguidament ens traslladàrem a Montmajor (Berguedà) per a visitar el curiós Museu de l’Art del Bolet on s’hi exposa l’obra ceràmica de Josefina Vilajosana, d’un preciosisme que a primer cop d’ull creuríem bolets de debò.

Finalment anàrem a l’Espunyola on ens tenien reservada una àmplia sala per a celebrar el nostre Dinar de Nadal que acabà amb els clàssics sortejos de pernils, ampolles de vi, etc.i el repartiment d’un obsequi per a cadascun dels participants.

Només ens queda desitjar a tothom un Bon Any Nou.

Jordi Rius