SOPAR 70è ANIVERSARI

El passat 28 d’octubre es va celebrar el Sopar d’Aniversari del Club amb una nombrosa representació tant de socis –actius i inactius– com d’antics socis. En aquest darrer cas es van prodigar les mostres d’alegria pel retrobament.

La intenció dels organitzadors havia estat de fer un «sopar – espectacle» on es preveien diverses actuacions per part d’alguns socis, tant a nivell individual com en grup. Dificultats en la contractació d’un local adequat van obligar a postposar aquesta idea i esperar una millor ocasió.

Després d’un àpat abundant es va intentar la lectura d’un text corresponent a la «ENCICLOPEDIA GENERAL DE LOS DEPORTES – MADRID (any 54 ó 55) en l’apartat CLUB ESQUI PUIGMAL (Barcelona), però el soroll ambient i el fet que hi havia més ganes de xerrar que d’escoltar, va fer que aquesta lectura no fos reeixida com es mereixia.

En aquest article de l’esmentada Enciclopèdia s’esmenten les circumstàncies de la fundació l0any 1947 de l’agrupació «Amigos de la Montaña» amb uns brillants èxits inicials i amb un eufemisme retòric extraordinari diu:

«No obstante, habría alguien, a quien esta superación habia de serle desagradable, y usando de su influencia y preponderancia cerca de la Federación Española de Montañismo, consiguó de ese organismo, la no aceptación en su seno, de la nueva y pujante Entidad»

I després de donar-hi unes quantes voltes més, l’article diu que finalment es van poder inscriure com a Club Esquí Puigmal a la Federación Catalana de Esquí el 8 de gener de 1951.

A partir d’aquí hi ha un parell de paràgrafs més sense aprofundir en més fites assolides pel Club, ja que l’Enciclopèdia és de l’any 1954 ó 1955, és a dir només 3 anys després de la fundació del Puigmal.

Potser algun dia s’aclarirà qui va ser aquest «alguien» tant «influente» que no va permetre federar-se als Amics de la Muntanya.

Per altra part se’n va lliurar un quadre commemoratiu d’aquest aniversari que es col·locarà al local social.

Feliç aniversari a tothom i esperem retrobar-nos l’any vinent.