CASTANYADA A VALLCEBRE

Aquest any 2017 la castanyada s’ha celebrat a Vallcebre (Berguedà) en una casa rural habilitada per a 15 places però ampliada a 20 per a nosaltres.

El dimarts 31 d’octubre a les 8 del matí un grup va sortir de Barcelona mentre que els altres ens trobaríem pel camí o a la mateixa casa a l’hora de dinar.

Un grup va sortir aviat per anar a buscar bolets i a la vegada fer turisme. El lloc triat va ser a Malanyeu, passant per la Nou de Berguedà. Per arribar-hi cal agafar una pista al Km. 154 de la carretera C-26 en direcció a Vilada, en un punt molt mal senyalitzat i, a més, en un canvi de rasant molt accentuat. Tot i no trobar bolets, el recorregut va ser espectacular gaudint de les vistes sobre el pantà de la Baells i de la bellesa dels boscos i cingleres de la zona.

Arribats i reunits tots a la casa, ens vam distribuir a les respectives habitacions i seguidament vàrem preparar la taula per a dinar.

L’edifici és gran, amb tres plantes una gran cuina i ben situada, però –sempre hi ha un però–, només havia dos quartos de bany, però això sí, molt complets.

Després de dinar, i com que encara era de dia, vàrem solti a passejar pels voltants de la casa i ja a la nit vam sopar i celebrar la castanyada.

L’endemà, amb un dia radiant i acabats d’esmorzar, vàrem anar cap al mirador del Pedraforca, passant abans pel mirador de Cap Deig, a la sortida de Vallcebre.

Després, per fer temps, vàrem anar al Santuari de Gresolet, que es va poder visitar passant de dos en dos ja que l’edifici està molt ruïnós.

Després de dinar, cada grup amb el seu respectiu cotxe, va tornar a casa.

Espero que la pròxima castanyada sigui, com a mínim, com aquesta.

Raimon Pey