VACANCES A ALEMANYA

Els dies 24 al 31 de maig d’enguany 5 socis del Club vam anar a visitar tres ciutats alemanyes (Berlín, Dresden i Potsdam).  Aquestes son les nostres impressions:

Berlín – 3.500.000 h, Estat federal independent.

Ciutat que va ser destruïda durant la II Guerra Mundial, posteriorment dividida en sectors  (mur de Berlín)  dins la RDA, posteriorment reconstruïda i unificada en una sola Alemanya.

Vida cultural activa. Música, Filharmònica… Museus (Pergamon – Neues Museum – Història) Arquitectura moderna; Potsdamer Platz, Estació central, Parlament. Memorials; Jueu, Hofs (patis), esglésies, edificis i carrers amb història (Bundestag, Porta de Brandenburg Avinguda. Under der Linden.  Ambaixades… Comunicacions; metro, rodalies, autobús, ferrocarril. Parcs; Tiergarten, Zoologic,  Riu  Spree.

En definitiva, com diu l’eslògan «Berlín tut gut» (Berlín tot bo)

Dresden – 480.000 h. – Capital de l’Estat federal de Saxonia que formà part de la RDA fins a la reunificació alemanya.

Va ser fundada fa 811 anys. 200 km.. al sud de Berlín, creuada pel riu Elba d’est a oest. Va quedar destruïda en un 80 % a la Segona Guerra Mundial.

Avui és un destí turístic de primer ordre. Vàrem visitar el Casc antic, el Palau Zwinger (1710-1728) practicament acabat de reconstruir, etc. Al casc antic veiérem l’òpera de l’Estat de Saxònia, el Palau de la Residència, la Frauenkirsche i l’Stendhaus (cavallerisses reals) i el pont sobre l’Elba Blaues Wunder.

Potsdam – 167.500 h. – capital de l’Estat federal de Brandenburg  que formà part de la RDA fins a la reunificació alemanya..

Entre 1722 i 1733 es va convertir en la segona residència de la cort, desprès de Berlín.

El parc Sanssouci (Patrimoni de la Humanitat) és l’atractiu més gran de la ciutat, d’estil rococó alemany i construït al segle XVIII va ser residència, durant tres anys del filosof francès Voltaire.

Inclou, ateses les seves grans dimensions, 7 palaus: Bildergalerie, Teehaus (casa de la Xina), l’Orangerie, Charlottenhof i el palau Sansouci.

A les tres ciutats vam poder gaudir d’amples passejos i zones verdes (potser perquè la reconstrucció posterior ho ha permès) i on ens vam sentir molt còmodes.

Un punt a destacar és la gastronomia. Hem tastat moltes varietats de salsitxes, cerveses, plats i salses. Totes molt bones.

Participants: Camil·la Rius, Maria Bara, Antoni Flo, Tomàs Cuadrado, Ramon Yxart i la inestimable i desinteressada col·laboració de l’Anna i la Isabel, residents a Leipzig que ens van orientar i acompanyar al viatge.

Tomàs Cuadrado