LA GARROTXA- RIU BRUGENT

A la Garrotxa, terra de volcans adormits, pobles amb encant, boscos silenciosos, activitats en plena natura, hi ha uns indrets refrescants al curs del riu Brugent del Ter

Establim el «camp base» a Les Planes d’Hostoles, un dels punts de la Via Verda del carrilet Olot – Girona, des d’on farem algunes rutes per aquest riu on hi trobem una sèrie de gorgs, salts d’aigua, etc. on, a més de l’espectacle natural en sí mateix, es pot gaudir d’espais de bany i esbarjo familiar.

El primer dia vàrem anar al Molí del Murris a una mitja hora de camí. Seguidament i després de les parades corresponents, vàrem anar al gorg de La Plana tot agafant el camí més curt (uns 15 minuts) des de Les Planes.

A l’endemà ens vàrem dirigir cap el gorg de Can Poeti, es més proper de tots: s’hi arriba en 7 o 8 minuts i és més pla i ample que els altres. Hi destaquen unes  columnes basàltiques com a record de llunyanes erupcions del volcà del Traiter.

El quart i últim salt que vam visitar, el mes espectacular de tots: és el de Santa Margarida. S’hi arriba després de poc menys d’una hora de camí, tot creuant diversos ponts. A més del salt hi ha un ampli gorg que fa les delícies dels banyistes.

Ja hem fet unes bones passejades, que si disposéssim de més temps podríem haver anat a visitar Les Roques Encantades o al Santuari de la Salut.

Fins a la propera

Joan Almirall