Sierra de Francia (Salamanca)

05-02   Sortim direcció a Madrid amb l’AVE i seguim en autocar fins a Mogarraz, el nostre «camp base». Un cop instal·lats sortim a voltar pels carrers empedrats de la vila, on a les façanes de molts edificis hi destaquen unes grans fotos dels amos de la casa.

06-02   Al matí, anem al «Camino de las Raices», camí circular d’una gran bellesa (uns 8 Km.) a prop d’Alberca, A la tarda visitem la «Casa Museo Sátur Juanela» que està en un dels últims edificis d’estructura tradicional que s’ha rehabilitat per a mostrar una forma de vida i un tipus d’arquitectura que es van anar perdent durant el darrer terç del segle XX.  En acabat, una passeig pel poble.

07-02   Al matí anem a Ciudad Rodrigo, declarada Conjunt Històric-Artístic. Aquesta ciutat està a 86 Km de Salamanca, la capital provincial, i a 25 Km de la frontera amb Portugal. La proximitat amb aquest país ha marcat la història de la ciutat. A la tarda anem a una finca de criança de toros, on estan separats per edats: Añojos (1-2 anys), Erales (2-3 anys), Utreros (3-4 anys) i finalment els Cuatreños (4-5 anys).que ja són adults. La visita, en vehicles rurals, acaba amb un «pica pica» de productes del país.

08-02   Al matí caminem uns 3 Km. per les rodalies d’Alberca en un recorregut per la seva horta, boscos, etc. acabant al mateix poble. A la tarda anem a Salamanca, la capital, en una visita guiada.

09-02   Al matí, des de Mogarraz, fem un tros del «Camino del Agua». Sí es fa tot el recorregut és un camí circular per la Vall que articula el riu Milanos, afluent del Francia. Finalment, després de dinar, iniciem el retorn cap a casa.

Participen en aquesta sortida: Gabriel Vilallonga, Pepita Llorente, Raimon Pey i Teresa Rafael.