COMARCA QUARANTA-DOS – SANTA COLOMA DE SASSERRA

Avui, 27 de juny de 2015, estrenem comarca, la quaranta-dos, és a dir no l’estrenem perquè el Moianès en tant que espai natural existeix des de …
L’any passat, la caminada que començarem a Collsuspina estàvem a Osona i les visites a Castellcir, Granera i Castellterçol eren al Vallès Oriental, mentre que enguany l’excursió ha estat només pel Moianès.
Ha estat una passejada senzilla, nou quilometres i escaig, molt planera però marcada per la calor intensa –tal com s’escau a l’estiu– només alleugerida per l’ombra dels arbres en el bell paratge de Santa Coloma Sasserra, amb l’ermita romànica molt degradada per unes restauracions poc afortunades i amb el Gran Roure del Giol (declarat arbre monumental per la Generalitat) amb un fullam esplendorós. Després d’un descans reparador, hem seguit el camí a ple sol fins al poble de Castellcir.
L’altre grup ha anat fins a Granera amb l’autocar, on els més decidits han pujat al castell i els altres han restat al mirador de Sant Llorenç del Munt, amb el perfil de tota la serra des del Montcau fins a la Castellassa al davant, fent-los-hi companyia la “Nena de Granera”, una bella escultura custodiada per tots els pals d’electricitat del món. Encara han estirat les cames al voltant de l’ermita de Santa Cecília.
Malgrat “el caloreeeet” ha estat un dia prou reeixit, tancat amb un bon dinar a Castellterçol.
El retorn a Barcelona va cloure la jornada i la temporada d’excursions, tot esperant-vos a les que es programin a partir del setembre.
Joan Ferrero