MONESTIR ROMÀNIC DE SANT CUGAT DEL VALLÈS – MUSEU DEL TAPÍS CONTEMPORANI

El 15 de març, un entusiasta grup de socis, en concret 31, vàrem visitar Monestir romànic de Sant Cugat del Vallès, on les completes explicacions del guia, tant sobre l’església en sí, amb el seu rosetó semblant als de Sta. Maria del Pi i de Notre Dame de París, com del claustre format per 144 capitells tots diferents, ens va transportar als temps del seu esplendor, els segles X i XI, i a la vida monacal que s’hi vivia. El dia rúfol, que ens va deixar congelats, va ajudar a entendre com es vivien els hiverns a l’Edat Mitjana.
A la tarda, després d’un dinar que ens va tornar en sí, va ser el torn del Museu del Tapís Contemporani, situat a la casa Aymat on vàrem seguir la història del moviment tèxtil de catifes i tapissos dels anys 20 i 30 del segle XX on artistes tapissers com Grau Garriga o Josep Royo juntament amb artistes de prestigi com Picasso, Miró o Tàpies, varen efectuar els seus millors treballs. Malauradament, el gran tapís amb disseny de Miró, va desaparèixer en esfondrar-se les Torres Bessones de Nova York, on estava instal•lat.
Isabel Parra