FANG I SETGE – Teatre Victòria

El 17 de març fem la última sortida cultural d’aquest primer trimestre assistint al musical Fang i Setge, que narra la vida dels ciutadans barcelonins des de l’estiu de 1713 fins a la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714, desplegant diverses trames que es van entrellaçant.
Per a donar el context escaient, al costat de personatges anònims, Villarroel, militar castellà, explica perquè és quedà i prengué el comandament de la defensa de la ciutat malgrat haver estat primer a les files borbòniques. Hi ha referències a les tropes enemigues, a les ordres del Duc de Pòpoli que no pogué prendre la ciutat i la desesperació de la població en saber que havien substituït el militar napolità per un d’anglès nacionalitzat francès, el tristament famós Duc de Berwick, que arribà amb reforç de tropes franceses.
La trama del desenllaç és protagonitzada per la filla d’un botifler que es nega a marxar de la ciutat assetjada tot i estar embarassada d’un soldat anglès que no es va retirar amb la resta dels seus compatriotes. L’escena final, situada al Fossar de les Moreres després de l’assalt definitiu, i en mig del pessimisme de la derrota final, neix la filla d’aquesta parella, fet que dóna un bri d’esperança als barcelonins.