MUSEU PALAU MERCADER – Cornellà de Llogregat

L’anomenat Palau Mercader de Cornellà fou construït entre 1864 i 1869 com a casa d’estiueig de la família de Joaquim Mercader, comte de Bell-lloc, enderrocant la masia que hi havia en una finca de la seva propietat i convertint en seu entorn en un jardí amb una gran varietat d’arbres i plantes exòtiques. Part dels mobles, fins i tot portes i finestrals, provenien dels seus domicilis de Barcelona, fet que condiciona la seva decoració. Hi ha elements que indiquen la importància que en aquella època es començava a donar a la higiene personal.
La família anà a menys i el 1904 la es traslladà del Passeig de Gràcia a aquest edifici, que més endavant acabaria abandonant-se definitivament fins que a finals del segle XX fou recuperat per l’Administració i reconvertit en el Museu que visitàrem el 25 de maig.