ALPENS

El dissabte 21 d’octubre de 2107 varem fer l’excursió mensual a Alpens en el segon recorregut que fem per la jove comarca del Lluçanès on hi ha forces itineraris interessants per gaudir de la muntanya.

De la vila d’Alpens se’n pot destacar, a més d’altres característiques històriques, la seva presència en el món de la forja, amb trobades cada dos anys, la propera de les quals el 19 i 20 de maig de l’any vinent. Una mostra d’això, són les diverses escultures que decoren les places i la diversitat de mostres baranes i balcons.

En total vàrem ser un grup de 25 persones: 9 que fer un recorregut per el poble i les altres 17 vam caminar pels indrets que envolten aquesta bonica vila, tot seguint un recorregut bastant planer amb abundant vegetació una mica amagada a primera hora per la boira i amb una pujada final que va fer bufar a algun dels caminadors.

Durant el trajecte ens vàrem anar trobant amb diverses masies, amb extensos camps on hi pasturaven, amb la seva parsimònia habitual, gran quantitat de vaques. Una de les primeres que vam trobar, la del Mas del Graell, compta amb una de les pallisses més grans i antigues de Catalunya: l’any vinent farà 300 anys de la seva construcció (foto de portada)

Tots plegats vam gaudir d’un bon àpat a Sant Agustí de Lluçanès, per tornar després cap a casa.

Fins a la propera.

Josep Piñol