LA VALL D’OLZINELLES

Avui, 17 de juny, tanquem un altre cicle d’excursions mensuals amb la pruïja d’intentar no repetir-les.

Hem fet una passejada forestal per la Vall d’Olzinelles, al vessant del Montnegre encarat al Vallès Oriental. Espai singular i espectacular amb racons excepcionals per la seva bellesa botànica i paisatgística, on trobem un ample repertori d’arbres, molts d’ells catalogats.

Una altra curiositat de la vall són els forns de pega de can Valls: tres grans recipients de ceràmica, d’uns dos metres d’alçada cadascun, datats del segle IX. La pega s’utilitzava com a combustible d’enllumenat públic i per la impermeabilització de recipients, però principalment per calafatejar vaixells.

Malgrat la calor sufocant que ha fet, hem caminat els 10 Km. sense cap contratemps i a l’hora de dinar ens hem trobat amb la resta de companys que ha «disfrutat» de la calorada a Breda (La Selva) fent diferents visites culturals, en especial «Els Forns», museu de la ceràmica i la terrissa i el de Josep Aragay, personatge influent del Noucentisme, moviment cultural que es basa en els valors de la raó, la precisió, la serenitat, l’ordre, la mesura i la claredat.

També la visita al monestir benedictí de Sant Salvador de Breda ha ajudat a omplir aquest matí tant calorós.

Esperem retrobar-nos al setembre.

Joan Ferrero