Sant Llorenç del Munt – Mura

El 18 de febrer, la Secció de Muntanya va organitzar la sortida mensual a Sant Llorenç del Munt. En total fórem 34 persones, de les quals, 19 van fer l’excursió mentre que la resta es quedaven a visitar Mura.

Vàrem sortir pel Coll d’Estenalles i, seguint un tram del GR-5 que va de Sitges a Canet de Mar, passàrem pel Coll de Garganta, el Coll de Boix, el Turó de la Pola i el Coll de les Tres Creus on ens aturàrem a descansar una mica. Aprofitant aquest moment, uns quants caminadors, s’aproparen a l’Alzina del Vent (també Alzina Bonica o l’Alzina de la Coma d’en Vila), arbre centenari, amb una alçada d’uns 12 metres, un tronc amb un perímetre de 2,8 m. i unes branques horitzontals gruixudes i llargues que li donen un aspecte monumental.

Continuàrem el sender carenejant fins al peu del Turó de la Pola. Com que arribar-hi era qüestió de molt poc temps es tornà a fer un petit grup per pujar-hi i gaudir d’excel·lents paisatges amb el Montcau a una banda i Montserrat a l’altra.

Agrupats de nou continuàrem fins arribar el Coll de les Tres Creus on deixant el GR vam arribar a l’Alzina del Salari, punt final de l’excursió.

Tot seguit, ja a l’autocar, marxàrem cap a Mura, on ens estaven esperant la resta de companys per anar a dinar.

Fins a la pròxima.

Josep Piñol